Onze winkel in Enschede

Geen Hofleverancier

In 2020 bestaat ons bedrijf 100 jaar en kunnen we bij goed gedrag en koninklijk besluit mogelijk ‘Hofleverancier’ worden.

Helaas gaan wij dit eervolle predicaat niet ontvangen, aangezien wij gaan stoppen.
Vanzelfsprekend zijn wij hierbij niet over een nacht ijs gegaan. De aanleiding is velerlei. Gebrek aan opvolging, leeftijd en gezondheid maar ook de sterk fluctuerende marktomstandigheden zijn mede redenen om als derde generatie na bijna een eeuw ‘de Stolker’ in Enschede te sluiten.

Natuurlijk sluiten wij niet onmiddellijk de deuren. Op 1 september zijn wij met de opheffings- uitverkoop gestart. Als vanouds met een uitgebreid assortiment, nu echter tegen zeer gunstige prijzen. Uiteraard kunt u nog gewoon bestellingen bij ons plaatsen voor producten die niet op voorraad zijn, nu op alles minimaal 10 % korting.

We danken alle klanten, relaties en (oud) medewerkers die allen op hun wijze hebben bijgedragen aan voor ons 97 jaar werkzaam plezier en zakelijk succes.
Graag tot ziens in onze winkel.

Een stukje geschiedenis……

Sinds 1920 cadeaus, sfeervolle tafelcultuur en alles voor uw kookplezier.

Stolker staat nog even voor alles wat met koken en tafelen te maken heeft. Verder vindt u bij ons woonaccessoires, design artikelen en kleinmeubelen. Bij ons kiest u uit gerenommeerde merken. Nu met kortingen van 10% tot 60%

Voor mooie cadeaus voor alle gelegenheden nog even het juiste adres. Ook hebben wij al ruim vijfendertig jaar een Swarovski-shop met een uitgebreide collectie Swarovski-sieraden en Silver Crystal. Nu ook met minimaal 10% korting ook op de nieuwe collectie!

Wij blijven voorlopig gewoon standaard een optimale service bieden. Denk hierbij aan onze verpakkingsservice bij b.v. relatiegeschenken. Wij kunnen u adviseren uit een ruime keuze aan cadeaus voor uw relaties en een pakket voor u samenstellen.

97 jaar een begrip

Carel W.J. Stolker was in 1920 chef bij de firma Johan Willems, een grossier in glaswerk, porselein en aardewerk in Enschede. Deze firma stond er slecht voor en Carel W.J. Stolker, kon toendertijd de zaak onder gunstige voorwaarden overnemen. De inkomsten begonnen te stijgen, maar een vetpot was de winkel voor Carel zeker niet, want hij moest zijn vrouw en elf kinderen ervan laten leven. Op zestienjarige leeftijd kwam Carel J., vierde kind en derde zoon van Carel W.J., er bij in de zaak.

Op 11 mei verhuisde de zaak van de Oude Markt 31 (voormalig VVV kantoor) naar de Haverstraat. Een slechtere dag en periode om de zaak te heropenen was er bijna niet. De tweede Wereldoorlog was een dag eerder in Nederland uitgebroken en niemand van de klanten zat met zijn of haar hoofd bij luxe porselein en aardewerk. Een ander probleem was, dat door de oorlog, de Engelse en Duitse fabrikanten niet konden leveren. Hierdoor stonden er na verloop van tijd zelfs kartonnen theebladen in het schap.

Paul P.H. Stolker, kwam evenals zijn vader op zestienjarige leeftijd in de winkel om te helpen. Op zijn tweeëntwintigste wist Paul, na werkervaring te hebben opgedaan in Düsseldorf, Rotterdam en Londen, dat hij de zaak over wilde gaan nemen. In 1985 was de overname van generatie drie officieel.

Met haar zeven medewerkers, en twee etages vol winkelplezier is Stolker nog voor een korte periode een begrip in Twente, mede door de vakkennis van onze trouwe en enthousiaste medewerkers.

Stolker+hoofdfoto

Stolker vroeger